Bolehkah saya menghapuskan notifikasi akaun?
Artikel ini telah diterjemahkan secara automatik.
Ya, anda boleh menghapuskan notifikasi yang dibaca atau, dengan pengesahan, menghapuskan semua notifikasi akaun. Menghapuskan mereka mengeluarkan item notifikasi dari paparan notifikasi tetapi tidak menghapuskan rekod perniagaan atau sokongan yang mendasari.
Artikel berkaitan
- Sistem Meja Bantuan & Tiket AI Dengan SLA — OpsIQ
- Bagaimana Pangkalan Pengetahuan, Pusat Bantuan, dan Portal Pelanggan berbeza?
- Apakah perbezaan antara Pangkalan Pengetahuan, Pusat Bantuan, dan Portal Pelanggan?
- Apakah Sistem Tiket OpsIQ?
- Bagaimana penghalaan tiket berfungsi dalam OpsIQ?
- Adakah OpsIQ menyokong polisi SLA?
- Adakah OpsIQ mempunyai triage tiket AI dan draf balasan?
- Bolehkah beberapa ejen bekerja pada tiket yang sama dengan selamat?
Adakah artikel ini berguna?